sábado, 19 de noviembre de 2016

Coñecendo As Abellas, Saboreando O Mel

Ola, somos Mario e Brais e hoxe imos contarvos a nosa experiencia coas abellas e o mel.
Primeiramente visitamos unha exposición que había na biblioteca sobre obxectos que se utilizan na profesión de apicultor.
Así observamos o afumador que serve para simular un incendio. Así as abellas séntense en perigo  e queren fuxir. Comen moito mel para ter reservas polo camiño, enchen o abdome e así  non lle poden picar ao apicultor porque non poden dobrar o abdome para pinchar o aguillón.
Vimos os cadros coas colmeas onde viven as abellas e se almacena o mel.
Gustáronnos as colmeas antigas con cortiza de sobreira.
E tamén miramos un niño de abellas.
Todo isto foi emocionante e sorprendente, pero aquí non remata todo. Pois máis tarde no salón de actos descubrimos novas experiencias.
Alí nos estaba esperando Emilio, un apicultor amigo da nosa profe Mary Carmen que nos foi explicando paso a paso o proceso do mel e a súa elaboración.
Gustounos ver como usaba o espectacular coitelo de sopercular.
Era Fantástico!
Que ben o pasamos cando puidemos ver como se extraía o mel!!!
Emilio tamén nos deu a probar unha mostra de mel recén sacada no extractor e que todos vimos alí mesmiño.
E sobre todo encantounos o mel!!
E así, ademais de marchar para a clase cun bo recordo, tamén saímos todos coa barriga chea!!!
 Moitas grazas, Emilio, pola túa paciencia, o mel e o teu ben facer!!!
Brais García Alonso e Mario Gómez 6º A

3 comentarios:

  1. Que ben o pasamoss
    Ainda recirdo o dulcísimo que era o sabor do mel

    ResponderEliminar
  2. Angelica Badás
    Estaba deliciosa omel quecomimos, quero volver a probala.

    ResponderEliminar
  3. O mel estaba de rechupete¡

    ResponderEliminar